Dirigent Carola Tavenier

In haar jeugd kwam Carola al vroeg in aanraking met een muziekinstrument en speelde op haar negende saxofoon bij een fanfare. Later kwam daar een beetje gitaar bij.

Op de PABO ontdekte ze dat, naast lesgeven, zingen ook wel heel erg leuk was. Op een basisschool in Rotterdam, waar ze toen ook woonde, stak ze veel tijd in het geven en promoten van muzieklessen.

Inmiddels verhuisd naar Oosterwolde in Friesland en moeder geworden, kwam haar eerste koor: kinderkoortje Happy.

Dat bleek zo leuk dat ze besloot een cursus voor amateur-koordirigent te gaan volgen. Al gauw werd ze gevraagd voor haar eerste “echte” koor, en zo ontdekte ze steeds meer dat koordirigent zijn wel een heel boeiend en enerverend vak was. Zij kon er zowel haar muzikale als didactische ei in kwijt.
Inmiddels is Carola sinds juli 2000 in het bezit van het diploma van de Meerjarige Dirigenten-Opleiding, die ze volgde in Heerenveen, en heeft ze zich door middel van diverse workshops, onder meer van Tijs Krammer, gespecialiseerd in de lichte muziek.

Vanaf de start is Carola dirigente van de pop- en musicalkoren Just4Fun en 4EverFun uit Oosterwolde, en dirigeert ze gospelkoor Living Lord Singers uit Diever. En nog steeds kinderkoor Happy.

Ook had ze de leiding over het muzikale gedeelte van de musicals Jozef en Mozes, die uitgevoerd werden in Oosterwolde onder auspiciën van de Raad van kerken. Hierbij had ze de leiding over het koor, maar was ook verantwoordelijk voor het uitzoeken en bewerken van de liedjes.

De afgelopen jaren heeft ze zich middels diverse cursussen bekwaamd in de CVT, de Complete Vocal Technique, een spreek en zang-methode uit Denemarken, wat haar veel handvatten geeft in het werken met haar koren en zangleerlingen.

Ook geeft ze zo nu en dan workshops aan andere koren en groepen.

Het is haar grootste passie om zoveel mogelijk mensen te helpen ervaren hoe leuk, bevrijdend en gezond zingen is, en dan vooral…samen zingen.

DSC_0511 (2)
2021 © Popkoor Yes! - by Slide