Dirigent Suzan Paas

Suzan Renkema-Paas is sinds januari 2022 de dirigent van Popkoor Yes.

Suzan, woonachtig in Eelde, zingt en maakt muziek. Ook geeft zij zanglessen, coacht, dirigeert en is uitvoerend actief als vocalist en musicus. Zij heeft haar HBO zang jazzopleiding gevolgd aan het Noord-Nederlands Conservatorium, te Groningen (‘New York comes to Groningen’). In 2005 studeerde zij af.

Suzan vertelt: ‘Mijn muzikale basis werd al vroeg gelegd. Thuis, op school en in de kerk heeft muziek altijd een belangrijke rol gespeeld. Zingen hoorde er gewoon bij, het was een natuurlijk onderdeel van mijn leven. Samen met mijn familie, mijn broers en vrienden werd er met grote regelmaat gerepeteerd en opgetreden. Zeer blij dat ik tot op heden nog steeds van muziek kan genieten, mag blijven groeien en het uit mag delen.

Na mijn studie aan het conservatorium heb ik op veel verschillende (muziek)scholen gewerkt en heb ik ook mijn eigen bedrijf opgericht, van waaruit ik als freelancer werkzaam ben, zowel als uitvoerend en docerend musicus.

Tegenwoordig geef ik veel zanglessen, workshops aan groepen, muzieklessen op basisscholen en treed ik regelmatig op. Mijn passie ligt op het gebied van samen zingen en musiceren. Vandaar dat ik ook graag voor het popkoor sta. Plezier in het muziek maken en zingen staat voorop.

Meer info over Suzan vind je op haar website: www.suzanzingt.nl

Oden @ Groningen - Michaël Terlouw Fotografie (51 van 70)
2024 © Popkoor Yes! - by Slide