YES! Koningsoptreden met nieuwe dirigent

 

Ons plaatselijk Popkoor YES! zal dit jaar weer op Koningsdag optreden. Dat wordt de vuurdoop van hun nieuwe dirigent. Oktober vorig jaar heeft het koor afscheid genomen van hun eerste dirigent: Jan Zwerver. Uit de drie dirigenten die daarna een proef repetitieavond hebben verzorgd, heeft het koor voor Sophie Kuipers gekozen.

 

Volgens haar eigen website laat ze, in haar eigen bedrijfje Muzophie in Groningen, haar passie voor muziek samenkomen met haar liefde voor het werken met kinderen en speciale mensen. Blijkbaar vond ze de leden van Popkoor YES! speciaal genoeg om ‘ja’ te zeggen op het verzoek hun nieuwe dirigent te worden. Begin dit jaar is zij met volle overgave en groot enthousiasme met de begeleiding van het koor begonnen.

 

Volgens Sophie is iedereen een kunstenaar. Haar ambitie is dan ook de zangers en zangeressen van Popkoor YES! op te stuwen tot muzikale grootmeesters. Dat moet in een dorp met vele culturele hoogtepunten toch kunnen lukken. Ze volgt momenteel de opleiding EVTS (Estill Voice Training System). Dit is een trainingsmethodiek voor de stem: het geeft inzicht in hoe je stemapparaat werkt en wat je ermee kunt. Het koor dient vaak als proefkonijn om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. Zo laat Sophie het koor elke week wel een keer het ritme van een lied (‘the groove’) op de plaats ‘lopen’ en heeft ze de ‘shaker’, een leeg flesje met een beetje ongekookte rijst erin, geïntroduceerd. Beide als hulpmiddel om het koor als één geheel te laten zingen. Dit zorgt nog vaak voor hilariteit tijdens de repetities, maar zal ongetwijfeld voor de leden op den duur een tweede natuur worden. Naast het meerstemmig zingen en de samenklank vindt Sophie het werken aan ’the groove’ en timing de leukste dingen aan het werken met een koor.

 

Tijdens het optreden op Koningsdag,  aanvang 10.50 uur, zal het koor ook weer enkele nieuwe liedjes uit hun repertoire ten gehore brengen, zoals ‘The day after tomorrow’ van Saybia en ‘All about that bass’ van Meghan Trainor. Tijdens dat optreden kunt u zelf bepalen of de inspanningen van Sophie al vruchten afwerpen. Popkoor YES!  gaat optreden om 10.50 uur en zal begeleid worden door de uit Groningen afkomstige pianist Robert Bosscher. Het koor zal dit jaar in elk geval ook weer tijdens het Koepeltjesfestival optreden en hoopt, net als vorig jaar, acte de présence te geven op Noorderzon.

 

Popkoor YES! kan ook wel weer wat versterking gebruiken. Een aantal leden heeft de afgelopen tijd het koor helaas verlaten, daardoor is er plaats voor nieuwe zangers en zangeressen. Vind je het leuk om te zingen, kom dan een keer kijken bij de repetities van YES!. Die vinden plaats in OBS De Kooi op dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur (uitgezonderd schoolvakanties). 

 

dorpsklanken_sophie.jpg

© 2018 Popkoor Yes!.    Alle rechten voorbehouden.